Nieuws

Probeer zoveel mogelijk dubbel te parkeren of langs de weg.
Vanaf 1 maart gaan de combi en vergevorderde  groepen weer starten.Alle andere groepen
lopen gewoon door.
Hier kunt U 45 minuten voor aanvang les zien of deze bij twijfelachtig weer doorgaat.
 

Buienradar

Sport en Spel

De sport en spel training bestaat uit 10 lessen van een uur en de kosten bedraagt €100,00.

Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar biedt Hondenschool Frank de Rooij in Dongen de cursus Sport & Spel aan. In deze cursus leren kinderen spelenderwijs hoe ze op een leuke en leerzame manier met hun hondje kunnen trainen. Plezier en samenwerking staan hierbij voorop.

De cursus bestaat voor de helft uit behendigheidstraining. Hierbij is het de bedoeling dat de baas samen met de hond een parcours met toestellen aflegt, waarbij dit (uiteindelijk) zo snel en foutloos mogelijk dient te gebeuren. De andere helft van de cursus omvat gehoorzaamheidsoefeningen en spel. Bij dit laatste kun je denken aan apporteerwerk, spelletjes, speuren, hersenwerk, trucjes en doggydance.

Uit ervaring (en onderzoek) is gebleken dat kinderen met zogenaamde gedrags- en/of leerproblemen zoals ADHD of weinig zelfvertrouwen veel baat hebben bij het trainen met hun huisdier, aangezien dit veel succeservaringen met zich meebrengt en de band tussen hen versterkt. Een ander groot voordeel hierbij is dat een dier niet oordeelt en het kind altijd accepteert zoals hij/zij is.

Deze cursus wordt gegeven door Michelle van Gool. Michelle is leerkracht in het basisonderwijs en is zelf zeer actief met haar hondje Luna.

Het is voor deze cursus een vereiste dat de hond onder appel staat en sociaal gedrag vertoont ten aanzien van andere honden. Daarnaast dient de hond een minimale leeftijd van 12 maanden te hebben.Hondenschool Frank de Rooij kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor schade aangebracht door u of uw hond of voor schade aangebracht aan u of uw hond.
Dit geldt voor, tijdens en na de lessen zolang u zich op het terrein van de hondenschool bevindt.